Пловдивският окръжен съд даде 11 години затвор при първоначален строг режим

...
Пловдивският окръжен съд даде 11 години затвор при първоначален строг режим
Коментари Харесай

11 години затвор получи 82-годишният първомаец, убил роднина заради ренти

Пловдивският областен съд даде 11 години затвор при първичен непоколебим режим на Благой Цветилов от първомайския квартал " Любеново ". Той го призна за отговорен за убийството на далечния му родственик Митко Иванов.

Възрастният мъж ще би трябвало да изплати и по 100 хиляди лв. на двете дъщери на жертвата, а на брачната половинка му – 120 хиляди лв., постанови съдът.

" Митко Иванов в действителност се самоуби - опита се да ме удари, аз се дръпнах обратно, пръстът ми несъмнено е бил на спусъка и се създаде изстрел. От него бликна кръв като от чешма. " Това изясни пред Окръжния съд в Пловдив 82-годишният Благой Цветилов от първомайския квартал " Любеново ", упрекнат, че на 21 октомври 2022 година е умъртвил Митко Иванов след спор за земи и ренти. Досега възрастният мъж постоянно е признавал виновността си е твърдял, че съжалява, само че преди четенето на присъдата направи опит да трансферира виновността на жертвата. Запитан за какво е стрелял повторно, той повтори версията си от предходното съвещание, че му било паднало пердето. " Животът му беше приключил още с първия изстрел, при толкоз кръв му оставаха 2 минути живот ", добави оправданията си Цветилов.

Прокурорът по делото Калоян Димитров изиска 17 година затвор за пенсионера, като посочи, че има превес на смекчаващите условия, едно от които са годините на подсъдимия. " Предвид преклонната му възраст това наказване е еквивалентно на доживотна присъда ", съобщи той.

Адвокатката на околните на убития Росица Драгинова обаче не се съгласи. " Напротив, преклонната му възраст е отегчаващо виновността събитие, вместо на тези години да дава образец, той взима пушката и убива ", посочи тя. Според нея убитият Митко Иванов постоянно е изплащал ренти на Цветилов, само че възрастният мъж не е бил удовлетворен, и на съдбовната дата е бил решен да се саморазправи с него. " Дори и да се одобри, че първият изстрел е бил инцидентен, той съзнателно създава втори - в тила и шията на Иванов. После потегля да се хвали из цялото село, че е приключил Татровеца, както са наричали Иванов ", сподели още Драгинова. От името на дъщерите и брачната половинка за Иванов тя изиска 20 години затвор. 

Защитникът на Цветилов Чавдар Петров настоя за наказване сред 10 и 15 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР